Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Mărcile din 29 februarie


Stamps from February, 29th

The themes for starting a philatelic collection can take various forms, ranging from stamps appearing on other postage stamps to those issued by the postal administrations of the most isolated islands in the oceans. An original idea for starting a thematic philatelic collection could be the stamps issued on February, 29th.

I think that the subject can become an extremely exciting one, with the passage of years he is growing in value with new carefully studied pieces.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


A fi filatelist înseamnă să cauţi mereu noi motive să-ţi lărgeşti aria de cunoaştere a lumii prin intermediul mărcilor poştale din colecţia personală sau a altor filateşti, la fel de pasionaţi de hobby-ul lor.

Tematica după care se poate începe o colecţie filatelică poate îmbrăca variate forme, de la mărci apărute pe alte mărci poştale şi până la exemplare emise de administraţiile poştale ale celor mai izolate insule din largul oceanelor.

O idee originală pentru începerea unei colecţii filatelice tematice ar putea fi mărcile emise pe data de 29 februarie. Consider că subiectul poate deveni unul extrem de interesant, cu trecerea anilor el crescând în valoare cu noi piese atent studiate.

Nu este vorba de a colecţiona mărci poştale de tip „bogus” (mărci fictive, emise cu scopul declarat de a păcăli colecţionarii), ci de a colecţiona şi de a studia mărci poştale emise în lumea întreagă pe acestă dată care există în calendar doar o dată la patru ani.

Sunt multe astfel de exemple, însă eu pun în discuţie exclusiv o serie de 16 mărci poştale comemorative emise pe data de 29 februarie 1960 în Spania (Michel #1151-1166), denumită „Lupte de tauri”, cu valori nominale de la 15 céntimos la 5 Pesetas.  

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google translate

Cifrele blogului

  • 24,845 pageviews
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: