Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Selfie cu Penny Black


Selfie with Penny Black

Penny Black, although it isn’t the rarest or most expensive postal stamp in the world, is still the 1st of its kind, that’s why it has been included in many philatelic issues from around the world. I’ll make a brief overview of the issues that I consider emblematic to become true ‘selfies’ with 1st adhesive postage stamp.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Penny Black este poate cea mai portretizată marcă poştală din lume, fiind catalogată chiar a fi „iconică” pentru filatelie. Se poate afirma că fascinaţia filateliştilor de pretutindeni pentru Penny Black s-a născut odată cu emiterea acestuia, în urmă cu 175 de ani. Chipul Reginei Victoria a Regatului Unit a dăinuit în timp, la fel cum revoluţia industrială iniţiată în vremea Reginei a schimbat complet lumea în care trăim, lucru vizibil chiar şi astăzi.

Penny Black, deşi nu este cea mai rară sau cea mai scumpă marcă poştală din lume, este totuşi prima, drept pentru care a fost inclusă în imaginile multor serii filatelice de pe întreg mapamondul. Voi face o scurtă incursiune în emisiunile pe care le consider emblematice, devenite veritabile „selfie”-uri cu prima marcă poştală adezivă, motiv de mândrie pentru filatelişti acum, la aniversare.

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: