Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Opinii personale

Dezvoltarea filateliei


The development of philately

The development of philately as a hobby – what to do? Basically, as soon as we initiated a philatelic collection, we can start the development of this hobby. This can be achieved through several means simply to use by every collector. I inserted in the article below some of them, but I wait for new ones from your point of view.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Dezvoltarea filateliei ca hobby – ce trebuie făcut?

În principiu, imediat după ce am iniţiat o colecţie filatelică, putem începe şi dezvoltarea hobby-ului. Acest lucru se poate realiza prin mai multe mijloace aflate la îndemâna oricărui colecţionar, primul dintre acestea fiind aderarea la un club filatelic local sau regional. Motivele ar putea fi multiple, de la clarificarea eventualelor întrebări direct de la seniorii cu experienţă în domeniu, realizarea de schimburi filatelice cu ceilalţi membrii ai clubului, până la posibilitatea utilizării resurselor bibliografice ale clubului (albume, cataloage, reviste, broşuri).

Un al doilea mijloc de care poate face uz un filatelist este participarea la diverse grupuri de lucru în cadrul clubului la care este membru sau la schimburi de experienţă în întâlnirile cu asociaţii similare. În cadrul acestor grupuri se ia cu adevărat pulsul filateliei ca domeniu de studiu, astfel contribuind la dezvoltarea lui.

Un altul este participarea ca expozant sau doar ca simplu vizitator la expoziţiile filatelice naţionale ori chiar internaţionale.

Un ultim mijloc la dispoziţie este contactul direct cu lumea filatelică prin intermediul resurselor online, poate chiar crearea unui blog filatelic, prin care filateliştii sunt conectaţi la dezvoltarea unui hobby deosebit de interesant.

Aştept propunerile voastre despre alte mijloace de dezvoltare a filateliei.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 20,427 pageviews
%d bloggers like this: