Acum citeşti...
Glosar de termeni, Jurnal de timbrofil

Termeni filatelici: bogus


Philatelic terms: bogus

The philatelic term „bogus” means a fictitious postage stamp, which allegedly issued by an entity that exists in reality. It can be about a nonexistent country, an absent nominal value applied to a real postage stamp, or some philatelic issues of some states which have postal administrations.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Termenul filatelic „bogus” desemnează o marcă poştală fictivă, ce se pretinde a fi fost emisă de o entitate poştală care există în realitate. Mai poate fi vorba despre o ţară inexistentă, o valoare nominală inexistentă aplicată pe o marcă poştală emisă în mod real sau emisiuni filatelice ale unor state care nu posedă administraţii poştale.

Adică, pe înţelesul tuturor, atunci când vedem pe o marcă poştală cuvintele Deutsche Post ne gândim imediat că acea marcă a fost emisă de Germania, Suomi ne duce cu gândul la Finlanda, iar dacă vedem înscrise cuvintele Türkyie Cumhuriyeti ştim că este vorba despre Turcia. Dar ce facem când vedem inscripţii precum Abhazia, Osetia de Sud sau Transnistria (republici autonome, nerecunoscute oficial la nivel mondial) ori altele asemenea lor?

Diferenţa faţă de o marcă poştală falsă este că nu se bazează pe nicio marcă autentică, scopul acesteia fiind acela privat, de comercializare, de cele mai multe ori de înşelare a colecţionarilor creduli, dornici de a-şi mări colecţiile fără a avea cunoştinţe de bază sau fără a beneficia de expertiză din partea cunoscătorilor într-ale filateliei.

Cele mai întâlnite cazuri de „bogus” se găsesc la mărcile poştale supratipărite fictiv, precum este exemplificat în imaginile ce însoţesc prezentul articol.

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google translate

Cifrele blogului

  • 24,845 pageviews
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: