Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

„Noul val” de filatelişti


The ‘new wave’ of stamp collectors

The documentary called ‘Freaks and Errors’ is an ambitious project, that wants to answer to 3 important questions about a hobby with a venerable age: May people collect stamps? Why wasn’t achieved so far a documentary about a hobby that has over 175 years? Why would someone pay for such a project?

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Informaţiile următoare sunt preluate de pe website-ul StampNews.com. Este vorba despre un proiect ambiţios despre mărci poştale, colecţionari şi încercarea de a scoate din obscuritate un hobby fabulos, proiect materializat sub forma unui film documentar denumit „Freaks and Errors”. Finanţarea lui ar urma să se facă din donaţii.

Trecând peste alte amănunte, esenţa este structurată sub forma a 3 întrebări la care se caută răspunsuri. Unu: mai colecţionează oamenii mărci poştale? Doi: de ce nu s-a realizat până în prezent un documentar despre un hobby care are peste 175 ani? Trei: de ce ar plăti cineva pentru un asemenea proiect?

Se vrea aflarea influenţei schimbărilor contemporane asupra unui hobby ajuns la o vârstă venerabilă, fiind cunoscut faptul că generaţiile mai tinere au un alt mod de socializare şi de percepere a relaţiilor cu ceilalţi, în comparaţie cu cele mai în vârstă. Se întrevede aşadar vreun viitor pentru filatelie? Din fericire, s-a format un grup de entuziaşti care a început căutarea de colecţionari pasionaţi şi pe care i-au luat la întrebări.

De ce se colecţionează ceva ce pentru majoritatea oamenilor nu reprezintă decât un mod de plată a unui serviciu poştal? Este aceasta o evadare din rutina zilnică? Este o modalitate de socializare cu alţi oameni? Se pare că toate aceste întrebări au un element comun: răspunsul este afirmativ!

Grupul de entuziaşti a identificat nevoia de interacţionare dintre pasionaţii de filatelie pentru a-şi perfecţiona abilităţile de catalogare, organizare şi poate chiar de controlare a unei mici părţi din viaţa lor. Fenomenul declinului accentuat al utilizării serviciilor poştale clasice poate conduce la o nouă întrebare: câţi filatelişti mai colecţionează şi pentru cât timp o vor mai face? Grupul de entuziaşti a găsit răspuns şi la această întrebare: sunt încă mulţi, însă majoritatea nu o recunosc!

Acest film va dezvălui trăsăturile comune ale colecţionarilor de mărci poştale. În plus, sunt dezvăluite detalii despre afacerile filatelice la nivel mondial, inclusiv licitaţii, colecţionari celebri, mistere şi scandaluri. Un exemplu este momentul-surpriză din anul 2014, al vânzării celei mai rare mărci poştale din lume (British Guiana One-Cent Magenta), cu fabuloasa sumă de 9,48 milioane $.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 22,407 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: