Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Pionieri ai filateliei

Pionieri: Philip M. Wolsieffer


Pioneers: Philip M. Wolfsieffer

They say if we want to be prepared for our future, we must know our past! So, here’s another page of our hobby’s past, about the American philatelist, dealer, and auctioneer Philip M. Wolfsieffer.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Philip Mathias WolsiefferPhilip Mathias Wolsieffer (1857-1934) a fost un activ filatelist, dealer şi licitator, începând din anul 1872 şi până la moartea sa. Şi-a început cariera filatelică în Philadelphia, însă apoi s-a mutat în Chicago, la jumătatea anilor 1880.

A condus prima sa licitaţie pe data de 30 ianuarie 1897, totalul licitaţiilor la care a participat ridicându-se la 133, până când, în anul 1914, s-a mutat din nou în Philadelphia, pentru a conduce firma Philadelphia Stamp Co. Curând, firma a devenit a lui, schimbându-i astfel numele în P.M. Wolsieffer.

A continuat să conducă licitaţii, în perioada 1897-1933 ajungând la un total de 341 licitaţii majore. De asemenea, din cariera sa filatelică mai trebuie menţionat faptul că a fost membru fondator al Chicago Philatelic Society, devenind şi primul ei vice-preşedinte şi apoi preşedinte, dar şi că a fost membru al American Philatelic Association, pe care a servit-o inclusiv ca preşedinte între anii 1824-1925.

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: