Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Pionieri ai filateliei

Pionieri: Philip M. Wolsieffer


Pioneers: Philip M. Wolfsieffer

They say if we want to be prepared for our future, we must know our past! So, here’s another page of our hobby’s past, about the American philatelist, dealer, and auctioneer Philip M. Wolfsieffer.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Philip Mathias WolsiefferPhilip Mathias Wolsieffer (1857-1934) a fost un activ filatelist, dealer şi licitator, începând din anul 1872 şi până la moartea sa. Şi-a început cariera filatelică în Philadelphia, însă apoi s-a mutat în Chicago, la jumătatea anilor 1880.

A condus prima sa licitaţie pe data de 30 ianuarie 1897, totalul licitaţiilor la care a participat ridicându-se la 133, până când, în anul 1914, s-a mutat din nou în Philadelphia, pentru a conduce firma Philadelphia Stamp Co. Curând, firma a devenit a lui, schimbându-i astfel numele în P.M. Wolsieffer.

A continuat să conducă licitaţii, în perioada 1897-1933 ajungând la un total de 341 licitaţii majore. De asemenea, din cariera sa filatelică mai trebuie menţionat faptul că a fost membru fondator al Chicago Philatelic Society, devenind şi primul ei vice-preşedinte şi apoi preşedinte, dar şi că a fost membru al American Philatelic Association, pe care a servit-o inclusiv ca preşedinte între anii 1824-1925.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 22,407 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: