Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Ghid de colecţionat China


Collecting guide for China

Stamp collecting represents an investment still active, despite the time since its inception as a hobby. From over more than 60 million stamp collectors around the globe, a third collects China, and their number is growing. A useful guide can be the book ‘How to Collect & Invest in China Stamps’, written by Richard Tang.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Aşa cum afirmam într-un articol mai vechi de pe blog, filatelia reprezintă o investiţie încă activă, în ciuda perioadei de timp trecută de la apariţia sa ca hobby. Poate nu este chiar aşa de populară în rândul tinerilor zilelor noastre, aşa cum era odinioară, însă reprezintă în mod sigur un hobby care merită efortul de a-l descoperi, deoarece poate fi plin de satisfacţii şi chiar profitabil, la un anumit moment dat.

Un astfel de caz este al mărcilor poştale din China (inclusiv din provinciile sale precum Taiwan sau Hong Kong), deoarece economia chineză a devenit una dintre cele mai semnificative la nivel mondial şi tot ceea ce are legătură cu China poate deveni valoros, mărcile poştale nefăcând excepţie de la această regulă.

Totodată, din cei peste 60 de milioane de colecţionari de filatelie de pe glob, o treime colecţionează China, iar numărul acestora este în continuă creştere. Un ghid util poate fi cartea „Cum să colecţionaţi şi să investiţi în timbrele Chinei”, scrisă de un filatelist cu 15 ani de vechime într-ale filateliei, pe numele său Richard Tang.

Între cele 268 de pagini ale lucrării se află informaţii utile despre mărcile poştale chinezeşti şi despre cum poate fi construită o colecţie solidă, cu potenţial de valorificat în viitor. Cartea este structurată pe nouă capitole, pornind de la terminologia de bază, miturile legate de filatelie de-a lungul istoriei milenare a Chinei, ajungând la trendurile actuale în materie de filatelie şi ceea ce trebuie să facă sau să nu facă un colecţionar care s-a decis să aibă în clasoare mărci poştale din China.

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Google translate

Cifrele blogului

  • 24,845 pageviews
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: