Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Misiunea unui filatelist


The mission of a philatelist

How a philatelist understood to fulfill its mission to the hobby that has been in love for a lifetime, at the venerable age of 88 years! His name is Doug Heenan, it’s from New Zealand, and in his opinion, stamp collecting provides a ‘complete satisfaction’ for whoever discovers it in all its glory.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Am citit pe internet un articol care mi-a plăcut şi m-am gândit să-l prezint şi cititorilor blogului meu: cum a înţeles un filatelist să-şi îndeplinească misiunea faţă de un hobby de care a fost îndrăgostit o viaţă întreagă, la venerabila vârstă de 88 de ani!

Numele său este Doug Heenan, este din orăşelul Mosgiel (regiunea Otago din Noua Zeelandă) şi a rămas de curând văduv. În dorinţa de a lăsa moştenire tinerilor din localitatea sa natală pasiunea sa de-o viaţă, a cheltuit 25.000 de dolari pentru a achiziţiona 83 de cutii de carton pline cu mărci poştale. În total, numărul acestora depăşeşte 1 milion de exemplare, care se adaugă celor 230 de mii de mărci poştale colecţionate încă de la vârsta de 6 ani.

Cel mai scump exemplar al său valorează aproximativ 2.000 de dolari şi este vorba despre o marcă „full-faced queen”, reprezentând-o pe Regina Victoria. Domnul Heenan spune: „Le-am colecţionat toată viaţa mea şi sunt interesat să-i conving pe tinerii acestei ţări să colecţioneze mărci poştale. Vor învăţa multe, de la istorie la politică, orice subiect care există. Vor putea face asta simplu sau complicat, după cum doresc”.

Noile mărci au fost cumpărate prin licitație de la regretatul colecţionar Brian Read, care deţinea cea mai mare colecție filatelică din Noua Zeelandă. Domnul Heenan a preferat să-şi aşeze colecţia tematic şi a acordat o mare atenţie valorii fiecărui exemplar. Întrebat despre cât de mult timp i-a luat pentru a le sorta, a răspuns: „Faci ceea ce trebuie să faci. Dacă dispun de vreun moment liber, mai arunc o privire printre ele”.

În prezent, multe dintre albume încă aşteaptă răbdătoare să fie deschise, găsindu-se stocate în cutii în garajul casei sale. De asemenea, domnul Heenan şi-a propus să ducă unele mărci poştale în şcoli, în scopul educării elevilor, dacă va exista destulă deschidere din partea tinerilor în acest sens. „Colecţionarea mărcilor poştale a devenit o artă pierdută şi aceasta s-a întâmplat deoarece tinerii n-au avut interes pentru altceva în afară de tehnologie”, a mai spus domnul Heenan.

În final, tot el a concluzionat că filatelia oferă o „satisfacție completă” pentru oricine o descoperă în toată splendoarea sa.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 22,406 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: