Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Pokémon întâlneşte filatelia


Pokémon meets stamp collecting

The philatelic theme that I propose for this article is in trend with the phenomenon that swept the planet: Pokémon in philately. Pokémon is celebrating this year 20 years, and through the application which has swept everyone, can also attract new philatelists.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Tema filatelică pe care o propun pentru acest articol este în pas cu fenomenul care a cuprins întreaga planetă: Pokémon în filatelie.

De ce mărci poştale din genul „manga”? În principal, pentru tradiţia lor frumoasă. Japan Post emite, începând cu anii ’90, serii filatelice care acoperă întreaga cultură şi civilizaţie niponă, iar animaţia este parte a culturii acestei ţări.

Spre exemplu, în anul 2005, colecţionarii de mărci japoneze, deopotrivă cu fanii „manga”, au avut oportunitatea de a achiziţiona emisiunea filatelică „Anime Hero and Heroine”, ilustrată cu personaje precum Pokémon, Pikachu, Gonbe, Lizardon, Mew şi Rayquaza.

Alte mărci poştale au fost lansate pentru promovarea filateliei la expoziţia „Philanippon 2011”. Cea mai recentă serie filatelică cu tema Pokémon a fost lansată în Japonia anul trecut, de casa editorială Shogakukan, specializată în publicarea de desene „manga”, reviste şi dicţionare lingvistice.

Trendul „manga” din peninsula niponă se pare că a depăşit graniţele Japoniei, iar alte ţări, cum sunt Turkmenistan şi Tadjikistan, au preluat ştafeta şi au lansat şi ele asemenea emisiuni filatelice.

Pokémon împlineşte anul acesta 20 de ani, iar aplicaţia care a isterizat o lume întreagă poate atrage şi potenţiali viitori filatelişti, care se pot limita doar la a colecţiona mărci poştale din această temă, după ce au adunat cu smartphone-ul „monştrii” de pe ele. 🙂

Advertisements

Discussion

2 thoughts on “Pokémon întâlneşte filatelia

 1. O foarte bună documentare, pentru a susține un subiect de actualitate. Totodată, articolul este un bun suport pentru a determina, îndeosebi pe tineri, să inițieze o colecțe tematicà. Felicitări!

  Like

  Posted by Alexandru Mateescu | 27/07/2016, 11:11
  • M-am gândit să abordez și astfel de subiecte cu scopul declarat de a-i face pe tineri să descopere filatelia. “Aliații” în astfel de demersuri pot veni de oriunde, iată că acum a venit rândul pokemonilor, cei care scot tinerii în oraș. Cine știe, poate unii tineri descoperă astfel vreun magazin filatelic ori poate un anticariat… 🙂 Mulțumesc frumos pentru comentariu! Cătălin

   Like

   Posted by Timbrofil | 27/07/2016, 11:51

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

 • 22,241 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: