Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Mărci poştale sub lupă

Mărci poştale sub lupă: Olanda


Stamps on stamps: The Netherlands

The ‘SOS’ theme continues with The Netherlands and with a postage stamp issued in 1977. In its image is another postage stamp, issued in 1898 (Michel #63), about the queen Wilhelmina of the Netherlands.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Tema filatelică „mărci poştale sub lupă” continuă cu Olanda, mai exact cu o marcă poştală emisă în anul 1977 (Michel #1101), cu ocazia Expoziţiei internaţionale „Amphilex ‘77”, desfăşurată în Amsterdam.

Pe marca poştală cu valoarea nominală de 55+45 cenţi, este reprezentată o altă marcă, emisă în anul 1898, care o are în imagine pe regina Wilhelmina a Olandei, cea care a domnit timp de aproape şase decenii, între anii 1890 şi 1948 (fiind astfel cea mai lungă domnie a unui monarh olandez). Interesant este faptul că marca poştală din 1898 a fost emisă exact în ziua încoronării Reginei, pe 6 septembrie. Poreclită „regina de oţel”, ea a fost cea care a traversat perioadele celor două războaie mondiale şi cea interbelică la conducerea Ţărilor de Jos.

Marca poştală emisă în anul 1898 (Michel #63) are o perforare în linie 11½:11, dimensiunile de 24 x 31mm, culoarea albastru închis şi valoarea nominală de 1 gulden. A avut un tiraj iniţial de 152.695 de exemplare, iar în prezent este vândută pe eBay la preţul de 80$ (aproximativ 73€).

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 20,482 pageviews
%d bloggers like this: