Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Mărci poştale sub lupă

Mărci poştale sub lupă: Spania


Stamps on stamps: Spain

The SOS theme continues with Spain and with a postage stamp issued in 1976. In its image is another postage stamp, issued in 1851 (Michel #10), about the queen Isabella II of Spain.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Continuăm incursiunea în lumea mărcilor poştale ilustrate pe alte mărci poştale cu Spania. Marca poştală emisă în anul 1976 (Michel #2211), care face parte din seria „Dia mundial del sello”, are valoarea nominală de 3 Pesetas şi prezintă în imagine una dintre primele mărci iberice, portretul Reginei Isabella a II-a a Spaniei (cu privirea către dreapta), încadrat într-un oval cu inscripţia „CERTIFo SEIS REALES./CORREOS 1851”, alături de ştampila „Coruña”. Ştampila de acest tip este cunoscută că a fost aplicată în culorile neagră, roşie sau albastră, şi a fost utilizată între anii 1850-1854.

Cât despre Regină, aceasta a domnit între anii 1843-1868, într-o lungă perioadă de conspiraţii şi intrigi. Printre detaliile inedite din viaţa sa se numără faptul că a devenit regină la doar 3 ani (însă a domnit efectiv începând cu vârsta de 10 ani), a avut 12 copii, iar în timpul domniei sale, Spania a emis prima marcă poştală, în anul 1850.

Marca poştală emisă în anul 1851 (Michel #10) este neperforată, are culoarea albastră şi valoarea nominală de 6 Reali spanioli. A avut un tiraj iniţial de 10.860 de exemplare, iar în prezent este vândută pe eBay la preţul de 12,50$ (aproximativ 12€).

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 20,427 pageviews
%d bloggers like this: