Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Opinii personale

Prietenii „Blogului de timbrofil”


The friends of ‘Blog de timbrofil’

There are many categories of my blog’s followers, but all of them share with me information and help me growing more and more each day. My blog is written for you, so I thank you very much for your support!

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Anul 2017 se apropie cu paşi repezi şi m-am gândit să vă dezvălui comunitatea prietenilor blogului pe care scriu, cei fără de care rezultatele muncii mele nu ar fi puse în valoare prin opinii valoroase şi idei benefice pentru drumul parcurs în colecţionarea şi studiul mărcilor poştale.

Am împărţit această comunitate în 4 categorii.

O primă categorie o reprezintă filateliştii-bloggeri, iar lista începe cu Keijo Kortelainen, cel care m-a onorat cu acordarea primului interviu din seria celor 4 publicate deja pe blog. Calitatea muncii sale este recunoscută, iar modestia îl caracterizează, fiind mereu pregătit să ofere sfaturi utile. Voi continua cu Michael Dodd şi brandul său „Cddstamps”. Lui Michael îi sunt recunoscător pentru sprijinul acordat pe blog, dar şi în activitatea mea filatelică.

De asemenea, apropiaţi blogului meu sunt: Dragan Buškulić – cel de la care am învăţat multe referitor la domeniul mărcilor poştale supratipărite, Trevor Pateman şi ale sale incursiuni în istoria poştală din estul Europei, Jim Jackson – de la care am învăţat să apreciez detaliile în studierea mărcilor poştale, respectiv Michael Adkins şi proiectele sale legate de ţări/regiuni care nu mai există astăzi, dar trăiesc în continuare prin intermediul emisiunilor filatelice.

Din această primă categorie mai face parte şi Jeremy Borouchoff, cel care a făcut din blogul său o punte de legătură între istorie şi filatelie. În sprijinul acestei frumoase influenţe stau vorbele lui Mike Frechette: „Într-o lume în care conversaţiile au evoluat de la trimiterea cărţilor poştale la trimiterea e-mailurilor şi a mesajelor text, mai există o cale de a colecţiona mărci poştale: ca o modalitate de a păstra istoria”.

Trecem acum la cea de-a doua categorie, unde se regăsesc câţiva colecţionari români. În primul rând, domnul Max Peter, pe care-l respect pentru ceea ce face pentru filatelia românească şi pentru faptul că întotdeauna m-a sprijinit cu sfaturile sale utile. Urmează apoi domnul Mihai Ceucă, un alt apropiat al blogului, cel care a înţeles că viitorul filateliei nu este posibil fără a crea o legătură strânsă între generaţii.

Din sfera maximafiliei, m-au onorat cu opinii utile domnii Alex Antonache şi Alex Mateescu, precum şi membrii Societăţii Filatelice „Tutova” din Bârlad.

Cea de-a treia categorie este reprezentată de cei câţiva apropiaţi ai blogului prin intermediul extensiei acestuia în social media, contul personal de Twitter. Aş dori să-i amintesc aici pe Ian Hunter, John Deegan şi membrii Royal Philatelic Society.

Am lăsat la final o categorie la care ţin foarte mult – non-filateliştii. Sunt colecţionari, însă nu de filatelie, dar tocmai acest fapt ne uneşte, deoarece găsim întotdeauna similitudini între diversele moduri de a colecţiona şi de a vorbi despre colecţiile noastre. Într-o ordine aleatorie, cei mai activi sunt: Ron Joiner – colecţionar şi restaurator de ceasuri, pasionat de istoria acestora, GP Cox – blogger cu informaţii vaste legate de era Războiului din Pacific, Bespoke Traveler – colecţionar de amintiri frumoase din călătorii şi blogger dedicat pasiunii sale, Rabirius – artist digital şi fotograf profesionist, respectiv Jim Holroyd – expat în Tbilisi, colecţionar, printre altele de maşini în miniatură.

Bine-înţeles, mai sunt şi alţii. Tuturor le mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o fac de fiecare dată când trec pragul blogului meu. „Blogul de timbrofil” este scris pentru voi!

Advertisements

Discussion

4 thoughts on “Prietenii „Blogului de timbrofil”

 1. Mulţumesc frumos pentru apreciere!

  Like

  Posted by romanianstampnews | 17/12/2016, 13:35
 2. Mă bucur să fiu inclus în lista de prieteni ai unui tânăr colecționar (de timbre) care are toate șansele să devină unul dintre viitorii „patriarhi” ai filateliei românești. Mă bucură și mai mult faptul că acest prieten al meu a reușit să deceleze, din doar câteva schimburi de corespondență, crezul meu despre rolul activității filatelice și despre misiunea individului în societatea colecționarilor. Sunt onorat și , în mod firesc, voi rămâne un colaborator perseverent pentru a fi cotat în viitor ca „un prieten mai bun”. Viitorul și viitorii ani să ne aducă sănătate și satisfacții în viață!

  Like

  Posted by Mihai Ceucă | 17/12/2016, 15:13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

 • 22,407 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: