Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Pionieri ai filateliei

Pionieri: Walter D. Beckton


Pioneers: Walter D. Beckton

They say if we want to be prepared for our future, we must know our past! So, here’s another page of our hobby’s past, about the British philatelist Walter D. Beckton.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Walter Dorning Beckton (1866-1931) a fost un filatelist britanic care a semnat „Lista Distinşilor Filatelişti” (o recompensă filatelică britanică de importanţă internaţională)  în anul 1921. A început să colecţioneze mărci poştale încă din vremea copilăriei, iar printre primele sale domenii de interes s-au aflat ţări precum Grecia și Italia.

Beckton a fost unul dintre cei care a pledat pentru studiul științific al tuturor aspectelor legate de mărcile poştale, respectiv hârtia, filigranul, tiparul și perforaţiile. A fost președinte al Societății Filatelice din Manchester pentru 35 de ani şi s-a alăturat Societăţii Filatelice Regale din Londra în februarie 1892, căreia i-a devenit preşedinte între anii 1929 şi 1931. El a fost, de asemenea, vicepreședinte al Uniunii Internaționale Filatelice.

A scris foarte multe studii în domeniul filateliei şi a contribuit constant cu articole pentru „Philatelic Journal of Great Britain” şi alte periodice filatelice. După moartea sa, colecţia personală de literatură filatelică de peste 900 de volume a fost donată bibliotecii publice din Manchester, în anul 1934.

În competiţiile filatelice l-a care a luat parte, a câștigat medalii pentru exponate despre Grecia, Straits Settlements (un grup de teritorii britanice localizate în Asia de Sud-Est), Japonia, Indiile de Vest britanice (teritorii localizate în Marea Caraibilor) și România.

Astfel, a obţinut distincţii în calitate de expozant la expoziţiile de la Londra (1897), Calcutta (1898), Manchester (1899), Paris (1900) și Berlin (1904), în total câştingând 4 medalii de aur, 7 de argint şi 1 de bronz.

De asemenea, a câștigat medalia Lindenberg în anul 1931. Această distincţie se acordă pentru investigaţii şi contribuţii deosebite la literatura filatelică şi este considerată a fi un veritabil premiu Nobel pentru filatelie.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 22,407 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: