Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Câteva reguli de urmat


Some rules to follow

I found on the American Philately Society’s blog some rules that are strongly recommended to all stamp collectors, before they attend a philatelic exhibition.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Am găsit câteva reguli de bună conduită, demne de urmat, formulate de American Philatelic Society pe blogul său, referitoare la modalitatea în care un colecţionar de mărci poştale trebuie să se pregătească înainte de a participa la o expoziţie de profil.

Primul lucru care trebuie făcut este informarea asupra viitoarelor expoziţii, fie că este vorba de cele locale, naţionale sau poate chiar internaţionale. Sunt multe surse online care pun la dispoziţia celor interesaţi toate datele de care aceştia au nevoie pentru a-şi planifica o vizită de acest fel.

Apoi, trebuie neapărat revăzută mancolista proprie, eventual aceasta trebuie copiată într-un format accesibil şi stocată pe un dispozitiv uşor de transportat (notebook, tabletă etc.), deoarece trebuie avută la îndemână când mergeţi la acea expoziţie.

Este deosebit de neplăcut să vă aflaţi într-un loc minunat, înconjuraţi de milioane de mărci poştale care aşteaptă să vă intre în colecţie, iar voi să n-aveţi nicio idee asupra ceea ce să achiziţionaţi!

Odată ajunşi la expoziţie, în cazul în care sunteți specializaţi într-un anumit domeniu, informaţi-vă unde se află standurile dealerilor specializaţi. Căutaţi exponatele speciale şi workshop-urile care v-ar oferi posibilitatea să interacţionaţi cu alţi colecţionari şi cercetători de mărci poştale.

Iar dacă sunteţi debutanţi în domeniu şi participaţi la o expoziţie, respiraţi adânc şi nu vă lăsaţi copleşiţi! Trebuie să fie pe undeva expus în sala respectivă vreun program al evenimentului în desfăşurare. Consultaţi-l cu atenţie pentru a identifica punctele de interes personal, precum expoziţii, întâlniri, lansări de carte sau burse de schimb filatelic.

În oricare dintre aceste activităţi se va afla ceva care vă va face la întoarcerea acasă să preţuiţi şi mai mult colecţia personală de mărci poştale şi să vă doriţi să mergeţi şi la alte expoziţii!

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 20,482 pageviews
%d bloggers like this: