Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Pledoarie pentru verde


Pleading for green

I have chosen for this article to emphasize once more that philately is a hobby always anchored in reality. The pleading for more green in our lives is also illustrated by postage stamps, and I’ll consider 3 recent examples, eloquent about the idea of ecology through philately.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Inspirat de cele prezentate în documentarul National Geographic dedicat semnalului de alarmă pentru salvarea planetei noastre de la dezastrul ecologic spre care se îndreaptă, dar şi de frumuseţea mărcilor poştale care au făcut parte din tema anului 2016 dedicată de PostEurop proiectului Europa Stamps („Ecologia în Europa – Gândeşte verde!”), am ales pentru acest articol să subliniez o dată în plus că filatelia este un hobby mereu ancorat în realitate.

Aşadar, pledoaria pentru mai mult verde în viaţa noastră este ilustrată şi prin intermediul mărcilor poştale şi vom considera 3 exemple recente, elocvente pentru ideea de ecologie.

Primul dintre ele vine dinspre Austria, despre care am mai discutat într-un articol mai vechi că inovează constant în emiterea de mărci poştale inedite, confecţionate din materiale la care acum câţiva ani nu ne gândeam că ar fi posibil să se transforme în piese ale colecţiilor noastre. Österreichische Post a lansat prima marcă poştală confecţionată în întregime din lemn de stejar, care reprezintă, după cum este lesne de anticipat, un… stejar!

Vreau să subliniez faptul că s-a dorit astfel realizarea unui produs din materii prime 100% regenerabile, dar şi să atrag atenţia asupra procesului laborios prin care au fost realizate marginile acestei superbe mărci. Apropo, poate cineva să determine cu precizie tipul de dantelură pentru acestă marcă? 🙂

Mergem mai departe şi ajungem la cel de-al doilea exemplu, o marcă poştală propusă de Luxemburg în cadrul proiectului Sepac 2017 („Meşteşuguri locale”). POST Luxembourg ilustrază ideea de ecologie prin prezentarea creaţiei remarcabile a artistei olandeze Ellen van der Woude, care a câştigat un concurs naţional cu reinterpretarea ideii de meşteşug antic.

Concret, este vorba despre ilustrarea unor elemente verzi, florale şi maritime, prin utilizarea unor materiale inedite precum cleiul şi porţelanul. Ideea este de frumuseţe în diversitate, care în cazul naturii trebuie imperios păstrate pentru generaţiile viitoare.

Ca o concluzie generală a ideii acestui articol, am lăsat la final cel de-al 3-lea exemplu. Rusia a declarat anul 2017 ca fiind anul ecologiei în întreaga Federaţie, iar marca poştală emisă în acest scop ilustrează perfect ideea de verde, de conservare a unui Pământ în superbe nuanţe de verde şi albastru.

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Google translate

Cifrele blogului

  • 24,826 pageviews
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: