Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil

Povestea Crăciunului viitor


The Future Christmas’ story

Imaging ourselves living among the characters of Charles Dickens’ well-known novella ‘A Christmas Carol’, I invite you on a journey into the universe of the philatelic theme of Christmas, aiming to be aware that philately has both a past, a present and, of course, a future, but all of these only if we are all aware that the hobby that unites us needs a little bit of attention, and sometimes simple gestures that can easily turn into extraordinary facts. Merry Christmas everyone!

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


După incursiunile în trecutul şi în prezentul mărcilor poştale din tema sărbătorii Crăciunului, vă invit la o scurtă călătorie în viitor! „Povestea filatelică de Crăciun” poate că nu fi rescrisă anul viitor, poate nici peste 2 ani, poate nici chiar peste 10 ani, dar mai mult ca sigur mărcile poştale vor evolua în viitor, se vor reinventa, iar odată cu ele colecţionarii de mărci poştale.

Deja sunt semne că toate acestea se întâmplă deja, iar ca exemplu voi da Austria, ţară a cărei administraţie poştală ne-a obişnuit în ultimul timp cu tot felul de inovaţii pentru mărcile poştale. La finalul acestui an a lansat în circuitul filatelic o marcă poştală decorată cu un superb cristal Swarovski.

Poate nu mai este decât un pas până şi alte ţări îi vor urma exemplul, iar gama de mărci speciale se va îmbogăţi considerabil. Vom vedea mai multe mărci termosensibile (a se vedea emisiunea americană lansată cu ocazia eclipsei totale de soare din 2017), mărci realizate pe alte materiale decât hârtia (precum diversele mărci lansate de Austria în ultimul timp), mărci care vor mirosi a brad, scorţişoară sau marţipan (a se vedea emisiunea lansată de Lituania, în care cele 2 mărci poştale miros a turtă dulce) ori poate chiar mărci tridimensionale cu reni şi spiriduşi. Imaginaţia ne poate oferi posibilităţi infinite!

Dar este timpul să ne întoarcem în prezent! Aşa cum spuneam, înainte de toate trebuie să ne asigurăm că filatelia are un viitor şi să fim convinşi că îl putem construi chiar noi, prin gesturi simple care se pot transforma uşor în fapte extraordinare. Stă în puterea noastră să răspândim vestea că filatelia este un hobby frumos, că merită investit timp şi pasiune în studierea micilor petice de hârtie.

La fel ca în „Poveste de Crăciun”, epilogul călătoriei noastre ne duce cu gândul la povestea tristă a unor copii bolnavi, dar care au văzut în filatelie o speranţă, un mod creativ de a demonstra lumii că viaţa este frumoasă şi trebuie să ne bucurăm de micile minuni pe care aceasta ni le oferă. Corporaţia Poştală Filipineză (PHLPost) a realizat o emisiune filatelică de Crăciun compusă din 4 mărci poştale conţinând în ilustraţii desene ale unor copii bolnavi de cancer sau alte maladii cronice: Juan Dimata (9 ani), Roselyn Mahipas (10 ani), John Aton (12 ani) şi Estella Benavidez (15 ani).

Doresc prietenilor Blogului de timbrofil un Crăciun luminat, cu cei dragi alături, speranţă în suflete şi multe motive de a zâmbi. Crăciun fericit tuturor!

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 23,199 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: