Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Pionieri ai filateliei

Personalităţi ale lumii filatelice II


Personalities of philatelic world II

They say if we want to be prepared for our future, we must know our past! So, here are some names that surely represent important pages into the great book named ‘Philately’: Théodore Champion, Emilio Diena, André de Cock, and Theodore E. Steinway. All of them are included into a philatelic series of Liechtenstein, from 1968-1972. In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Voi continua prezentarea pionierilor filateliei ilustraţi în emisiunea filatelică a statului Liechtenstein din perioada 1968-1972 cu alte 4 nume importante. Prima parte a acestui material o puteţi citi aici.

Théodore Champion (1873-1954) a fost un comerciant de mărci poştale şi celebru ciclist elveţian. S-a mutat la Paris în anul 1899, unde a creat un ziar prin care propunea spre vânzare în exclusivitate emisiuni filatelice ale unor administraţii poştale străine, devenind astfel cel mai important dealer filatelic parizian. De notat este faptul că după întâlnirea cu editorul Louis Yvert, acesta se ocupa şi de actualizarea cotelor imprimate în catalogul „Yvert et Tellier”. A fost ales membru al Academiei filatelice franceze în anul 1948.

Italianul Emilio Diena (1860-1941) este şi el prezent printre pionierii filateliei, fiind cunoscut drept specialist în mărci poştale italiene şi pentru faptul că a publicat studii substanţiale pe acest subiect. De asemenea, a acumulat foarte multe cărţi într-o bibliotecă aflată încă în posesia famieliei sale, la Roma. Diena a scris foarte mult despre mărcile poştale locale emise în regiuni precum Modena, Romagna, Sicilia, Parma şi Napoli între anii 1920-1930. Este laureatul primei decernări a medaliei „Lindenberg” în anul 1906 şi a fost inclus în galeria de onoare a Societăţii filatelice americane în anul 2006. 

O altă personalitate este belgianul André de Cock (1880-1964). De la o vârstă fragedă, acesta a fost implicat în lumea filateliei, în special în transportul de scrisori către Congo-ul belgian. În anul 1919 a devenit secretar privat al contelui Lippe, apoi al guvernatorului general al Congo-ului belgian. Biblioteca muzeală poștală și colecțiile extinse de mărci poştale belgiene și străine din Bruxelles sunt meritul lui de Cock. De asemenea, a fost membru al juriului la numeroase expoziții filatelice internaționale și a fost membru al Comisiei pentru filatelie a guvernului belgian. Pentru colecțiile sale, a primit de 50 de ori medalia de aur la diverse expoziții filatelice.

Închei seria de pionieri ai filateliei mondiale cu Theodore E. Steinway (1883-1957), din faimoasa familie de fabricanţi de piane. A fost membru al Clubului colecţionarilor din New York şi al Fundaţiei filatelice a Universităţii de stat din New York. A avut multe colecţii filatelice, printre cele mai importante numărându-se cele dedicate studiului specializat asupra mărcilor „Sydney Views” din New South Wales, Hamburg şi vechile state germane, precum şi cele legate de business-ul familiei sale. Este cunoscut ca fiind unul dintre fondatorii ideii de filatelie tematică. De asemenea, Steinway este laureatul primei decernări a medaliei „Liechtenstein” pentru eforturile sale în domeniul filateliei, în anul 1952.

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Google translate

Cifrele blogului

  • 24,826 pageviews
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: