Acum citeşti...
Jurnal de timbrofil, Q&A pe teme filatelice

Q&A cu Martin K. Miller


Q&A with Martin K. Miller

Martin Kent Miller is the editor of the American Philatelic Society’s monthly magazine ‘The American Philatelist’. He has been a stamp collector since 1974, and his main interests include philatelic material related to the USS North Carolina, the issue collection of the 1937 West Point commemorative, and the 1935 National Parks series. He agreed to be the protagonist of the last interview of this season of Q&A section on my blog, that’s why I thank him very much.

The text of the interview can be read free of charge, but cannot be taken over or republished in print or digital format than in a written agreement and citing the source. In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog.

Also, if you want to read the entirely interview in English, you can do this by clicking here. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Martin Kent Miller este editorul celebrei publicaţii „The American Philatelist”, care aparţine Societăţii Filatelice Americane. Este colecţionar de mărci poştale încă din anul 1974, printre interesele sale principale aflându-se materialele filatelice legate de USS North Carolina, emisiunea West Point din 1937 şi seria din 1935 dedicată parcurilor naturale.

A fost de acord să fie protagonistul ultimului interviu din sezonul 2017-2018 al secţiunii „Q&A pe teme filatelice” de pe blog, fapt pentru care îi mulţumesc, iar pe voi vă invit să citiţi întrebările şi răspunsurile de mai jos şi să vă spuneţi punctul de vedere. Lectură plăcută!

***

– Bună ziua domnule Miller și mulțumesc că ați fost de acord cu ideea de a participa la proiectul meu Q&A! Cu cei 131 de ani ai săi, „The American Philatelist” reprezintă cea mai veche revistă filatelică din lume, publicată în continuu. Cum este să fii editorul unei astfel de părţi a istoriei filatelice?

– Cătălin, mai întâi vreau să-ți mulțumesc pentru oportunitatea de a face parte din proiectul tău! Poziția mea a fost adesea menționată ca un job de vis al filatelistului. Am ocazia să lucrez cu câțiva dintre cei mai cunoscuţi cercetători și scriitori din domeniu. Sunt onorat să fac parte dintr-o astfel de moștenire bogată și îmi iau foarte în serios rolul. „The American Philatelist” joacă un rol foarte important în colecţionarea mărcilor poştale și mă străduiesc să aduc informaţii noi cititorilor noștri, păstrând în același timp un nivel educativ ridicat în cadrul revistei. Jobul reprezintă o provocare extraordinară, dar și o mare responsabilitate.

***

– Pentru noutăţile zilnice despre activitatea dvs. filatelică folosiți canalele media sociale, dar cum vă selectaţi subiectele pentru fiecare ediție a AP?

– La sfârșitul unui anumit an, mă aşez la masă cu un calendar necompletat, o listă de evenimente istorice semnificative, informații despre viitoarele activități globale și o previzualizare a evenimentelor filatelice importante. Revizuesc toate aceste informații pentru a crea un calendar editorial cu temele de bază pentru fiecare lună. Nu este neobișnuit ca aceste teme să fie rearanjate și reprogramate, dar încerc să creez un calendar al subiectelor. Apoi, mă întâlnesc şi discut cu redacția, cu alți angajați ai Societății Filatelice Americane și cu membrii cu experiență pentru a determina detalii mai precise și pentru a discuta despre potențialii autori.

De asemenea, primesc 2-3 manuscrise în fiecare săptămână pe care le examinez și le iau în considerare pentru publicare. Lucrăm la extinderea conținutului nostru online, astfel că mai multe dintre aceste lucrări noi sunt direcționate către blogul nostru şi alte canale. Îi încurajez pe toți membrii noștri să trimită materialele pentru examinare. Este un exercițiu bun care ne ajută pe toți să ne extindem cunoștințele și abilitățile.

***

– Deci, articolele sunt scrise de membrii dvs.! Care sunt principalele criterii pe care un membru trebuie să le îndeplinească pentru a fi binevenit să scrie pentru revista AP?

– Fiecare membru este încurajat să-și scrie și să-și prezinte activitatea. Cu toate acestea, concurența pentru a fi publicată este foarte mare. Caut o cercetare fiabilă în jurul căreia un scriitor poate crea o poveste filatelică convingătoare. Cu un subiect la fel de amplu ca filatelia, materialele și paginile scrise sunt foarte largi. Deja în acest an am avut un autor debutant demn de un articol de copertă, am văzut articole de istorie poștală care relatează povestea unui soldat din primul război mondial și articole care au legat istoria Imperiului Britanic de zonele populare de colecţionare.

După cum am menționat, sper că toți membrii noștri vor scrie în cele din urmă ceva pentru a fi prezentat. Chiar și materialele care nu sunt publicate în „The American Philatelist” sunt valoroase pentru hobby!

***

– Așa cum am spus, trăim astăzi într-o epocă digitală. Am văzut că oferiți chiar pe website-ul dvs. un conținut bonus pentru AP. Ce preferă cititorii de astăzi – ediția de hârtie sau cea electronică a AP?

– Cititorii de astăzi au așteptări mixte. Există publicații care încearcă să relaționeze cu vârsta cititorului, dar de fapt cititorii vor accepta practic orice mediu, atât timp îi este oferit un conținut valoros. Cred că există aspecte ale filateliei care fac cuvântul tipărit mai important pentru cititori. Cu toate acestea, avem o distribuție tot mai mare în formatul electronic.

Lucrăm, de asemenea, la noi modalități de a furniza conținut digital și de a face conținutul mai bogat pentru cititorii noștri. Combinarea versiunii tipărite cu blogul, website-ul şi social media ne oferă mai multe modalități de a ajunge la membrii noștri și potențiali membri.

***

– Fiind editorul acestei reviste, sunt sigur că v-ați confruntat cu multe provocări în timp ce vă coordonaţi echipa. Îmi puteţi spune una dintre acestea?

– Jobul în sine este o mare provocare. Experiența mea este în comunicare, așa că trebuie să lucrez mai mult pe partea filatelică. Am fost colecționar încă din copilărie, dar am colecţionat pentru bucuria hobby-ului, nu neapărat pentru a fi expert în orice zonă mică.

La scurt timp după ce am ocupat postul, am tipărit o declarație despre o anumită serie de mărci poştale. În timp ce declarația era exactă cu privire la 2 mărci pe care m-am concentrat, aceasta nu era adevărată pentru întreaga serie filatelică. Când am auzit de la proeminentul expert în acea serie, am avut unele explicații de făcut.

***

– Pe cine admirați cel mai mult în filatelia trecutului sau prezentului, și de ce?

– Poate sună banal, dar sunt un fan al fostului ofiţer executiv general James A. Farley. A servit în timpul președinției lui Franklin D. Roosevelt și a fost un personaj destul de colorat. A condus Departamentul de Poștă al Statelor Unite prin câteva vremuri dificile și a creat o mulțime de materiale interesant de urmărit pentru colecţionarii de mărci poştale (de genul „atunci şi acum”).

***

– Sunt sigur că și dvs. Colecţionaţi mărci poştale! Vă rog să-mi spuneți care este factorul decisiv atunci când achiziționați o nouă piesă pentru colecția personală?

– Istoric vorbind, am acumulat mărci poştale la fel ca orice altceva. În ultimii ani însă, m-am străduit să mă concentrez asupra lucrurilor care chiar au semnificație pentru mine. Colecționez versiunea originală a parcurilor naționale din 1935, versiunea originală a emisiunii West Point din 1937 și istorie poștală care implică nava de război USS North Carolina.

Cu toate acestea, factorul decisiv pentru mine este interesul personal din acel moment. Sunt pasionat de istorie și artă, aşadar, atunci când aceste interese se ciocnesc pe o nouă marcă poştală, probabil că voi face o achiziție.

***

– Ați observat unele tendințe noi în colecţionarea mărcilor poştale în zilele noastre? Credeți că este o idee bună popularizarea acestui hobby în rândul tinerei generații?

– Tendințele sunt în continuă evoluție și acest fapt creează provocări pentru toți colecţionarii. Cei tradiționali au așteptările lor și uneori resping noile tendințe. Colecţionarii mai noi sunt adesea mai interesați de experiența pe care o susține marca poştală în sine, astfel încât colecționarea tradițională este un concept neobișnuit pentru ei.

Cred că este o idee foarte bună să promovăm colecţionarea mărcilor poştale la toate vârstele. Mărcile ne învaţă atât de mult despre istorie, cultură, artă și limbă. Astăzi întâlnim oameni care colecţionează mărci poştale în moduri noi și diferite: prin postcrossing, schimb prin intermediul rețelelor sociale şi mail art sau artă poştală. Cheia este aceea de a încuraja colecţionarea în moduri în care colecționarul poate găsi o plăcere pentru mărcile poştale. Nu există „reguli” pentru colecţionare, ci doar un hobby care poate aduce o mare bucurie și cunoştinţe despre lumea care ne înconjoară.

***

– Multe mulțumiri pentru acest interviu! Vă rog să adresaţi un scurt mesaj cititorilor mei.

– Cătălin, vreau să-ţi mulțumesc pentru oportunitatea de a împărtăși aceste gânduri și, în special, pentru eforturile tale de a promova hobby-ul. Este nevoie de toate vocile noastre pentru a împărtăși ceea ce ne place într-o cultură care are atât de multe puncte de distragere a atenției. Îi încurajez pe cititorii tăi să colecţioneze ceea ce le place în mărcile poştale și apoi să dea voce colecțiilor lor, împărtășindu-le oriunde pot. Desigur, sper că vor învăța mai multe despre Societatea Filatelică Americană (stamps.org) pe măsură ce lucrăm pentru a crește hobby-ul în întreaga lume.


© Copyright: Blog de timbrofil. Traducerea acestui interviu din limba engleză îmi aparţine. Textul poate fi consultat gratuit, însă nu poate fi preluat sau republicat în format digital sau tipărit decât în baza unui acord scris şi cu citarea sursei. Vă mulţumesc pentru înţelegere!

Advertisements

Discussion

2 thoughts on “Q&A cu Martin K. Miller

  1. Another enjoyable interview Cătălin. Your Q&A series is really delving into some of the important members of your passion.

    Liked by 1 person

    Posted by Bespoke Traveler | 03/04/2018, 17:40

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Google translate

Cifrele blogului

  • 23,199 pageviews
Advertisements
%d bloggers like this: