Despre acest blog

Bine aţi venit pe blogul meu! Timbrofil” este o denumire mai veche pentru colecţionar de mărci poştale, filatelist. Numele meu este Cătălin, am 39 de ani şi mă aflu în spatele tuturor poveştilor filatelice de pe „Blogul de timbrofil”.

Acest blog a apărut din necesitatea de a interacţiona cu alţi filatelişti, dar mai ales de a învăţa eu însumi filatelie. Colecţionez mărci poştale încă din copilărie, în special din România (cronologic), dar şi alte ţări şi regiuni (de la clasice la emisiuni recente).

Am în clasoare şi câteva timbre fiscale, mărci poştale de automat, cărţi poştale, ilustrate maxime şi plicuri prima zi a emisiunii”. Îmi place să-mi dezvolt continuu cultura generală şi consider că prin filatelie pot face acest lucru foarte bine.

Colecţia mea filatelică numără în prezent peste 8.000 de mărci poştale din aproape 120 de ţări, adăugarea de noi piese bazându-se în special pe schimburi.

Până acum, am efectuat schimburi cu filatelişti din: Belgia (Erpe-Mere, Essen, Lier, Hulshout), Canada (Montreal), Elveţia (Basel), Finlanda (Espoo), Franţa (Siévoz), Germania (Rottenbuch), Grecia (Athina), Norvegia (Sandnes), Olanda (Leende), Polonia (Etk), Rusia (Samara), Serbia (Bajša), Slovenia (Ponoviče), Spania (Leganés), Ungaria (Diósjenői) şi, bine-înţeles, România.

Pentru alte schimburi, sunt prezent pe Colnect, unde actualizez periodic lista de ofertă şi mancolista.

Dacă prin intermediul blogului meu îi pot ajuta şi pe alţii cu informaţii utile, eventual să-şi îndrepte paşii către acest hobby deosebit de frumos, atunci acesta îşi îndeplineşte pe deplin rolul pentru care a fost creat. Vă invit să-l descoperiţi!

Advertisements

Comments are closed.

Google translate

Cifrele blogului

  • 20,431 pageviews