Importanţa calităţii în filatelie (2)


The importance of quality when we talk about stamps (2)

The following material is a ‘guest post’ provided by Michael Dodd, the owner of the CDDStamps brand, to all readers of my blog. Michael has been a collector for 50 years, specializing in Great Britain George V Downey Heads. He actively supports and encourages people to enjoy stamp collecting and in particular has given away over 250,000 stamps to children and new collectors from some 90 countries over the past 20 years.

His passion is aviation and aerophilately and he has designed, produced and issued a number of First Flight Covers for the A380 and A350 aircraft, and flown on the majority of the inaugural flights carrying his covers, as well as numerous other special commemorative flights. Michael can be reached at cddstamps@gmail.com.

In order to read the article below in your own language, please use the ‘Google Translate’ widget inserted in my blog. I’d like to share some opinions about this subject with you, so you can use the ‘Thoughts’ section.


Materialul următor este un „guest post oferit de Michael Dodd, proprietarul magazinelor filatelice online aflate sub titulatura CDDStamps, tuturor cititorilor Blogului de timbrofil. Vă invit să citiţi în continuare al doilea episod al acestui articol. Pe primul îl puteţi găsi aici.

***

Unii m-au acuzat că sunt elitist şi îngust în gândire în ceea ce privește calitatea. Consider că ofer o viziune pragmatică, aceea că dacă starea mărcii poştale este corect descrisă și cumpărătorul are ocazia să acceseze informaţii adecvate despre ea, atunci ar trebui să ne străduim să facem asta.

De ce? Pentru ca să ne bucurăm cu toții de acest minunat hobby, şi pentru ca în următorii ani, colecționarii să nu constate că mărcile pe care le-au considerat valoroase n-au nicio valoare, deși le-au cumpărat de la un vânzător care poate sau nu să fie un dealer consacrat.

Nu este nevoie să fii un geniu ca să înţelegi că şi astăzi există vânzători care dăunează reputației dealerilor filatelici renumiţi – vânzători care nu știu nimic despre mărcile poștale, dar care au acces la internet și la numeroasele licitații și vânzări online care există în prezent.

Aceasta ar trebui să fie în interesul colecţionarului – poate mai mult pentru colecţionarul cu mai puțină experiență – și credeţi-mă că dacă lecturați pe diferite grupuri Yahoo, de exemplu, veți realiza rapid că sunt mulți colecționari foarte neexperimentați acolo. Îi invit, desigur! Încurajez colecționarii noi, tineri și nu atât de tineri, dar vreau ca aceștia să aibă posibilitatea de a învăța și de a-și dezvolta cunoștințele fără – cum să spun – să fie păcăliţi de vânzătorii nu mai puțin decât scrupuloși sau chiar mai rău, de către un vânzător cu puţină sau chiar fără cunoştinţe despre filatelie.

Poate că se impune ca filateliştii să învețe cine sunt vânzătorii și dealerii de renume. Dar, de asemenea, aceasta necesită un alt nivel de înțelegere cu privire la colecţionarea mărcilor poştale și aș dori să folosesc câteva exemple pentru a explica acest lucru mai mult și, sper, să pun câteva din gândurile de mai sus într-un alt context.

***

Bucurați-vă de mărcile voastre poștale și învățați cât doriți, astfel încât să vă puteți bucura de colecția voastră.

Michael cddstamps.com

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.